ŞIRNAK / SİLOPİ - Silopi Rehberlik ve Araştırma Merkezi

VAKA ANALİZ GÜNLERİ ETKİNLİĞİMİZ

Okullarda görevli psikolojik danışmanların mesleki aidiyetlerini artırmak, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sunmak ve sahada karşılaştıkları sorunlarla baş etme noktasında farklı bakış açıları ve çözüm yolları üretmek adına kurumumuz öncülüğünde Vaka Analiz Günleri etkinliği düzenlendi.

Vaka Analiz Günleri etkinliğinin ilk gününde ana tema olarak Bağımlılık konusu işlendi. Kurum psikolojik danışmanlarımız tarafından önceden hazırlanan örnek vaka senaryoları üzerinden yürütülen süreç psikolojik danışmanların saha deneyimleriyle zenginleştirildi.

Bağımlılıkla karşılaşılan vakalarda;

--Psikolojik danışmanın nasıl bir yol izleyeceği,

--Sınıf rehber öğretmeninin sorumlulukları,

--Okul idaresinin görev ve sorumlulukları,

--Aile ile yapılacak çalışmalar,

--Konuya yönelik önleyici rehberlik hizmetleri ve grup rehberliği çalışmaları,

--Kurumlarla (Yeşilay, Amatem vb.) yapılacak işbirliği konuları tartışıldı.

Vaka Analiz Günleri etkinliğinin ikinci gününde ise ana tema olarak İhmal ve İstismar konusu işlendi. Yine aynı şekilde kurum psikolojik danışmanlarımız tarafından önceden hazırlanan örnek vaka senaryoları üzerinden yürütülen süreç psikolojik danışmanların saha deneyimleriyle zenginleştirildi.

İhmal ve İstismar vakaları ile karşılaşıldığında;

--Psikolojik danışmanın nasıl bir yol izleyeceği,

--Sınıf rehber öğretmeninin sorumlulukları,

--Okul idaresinin görev ve sorumlulukları,

--Aile ile yapılacak çalışmalar,

--Konuya yönelik önleyici rehberlik hizmetleri ve grup rehberliği çalışmaları,

--Kurumlarla (ÇİM, Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Emniyet vb.) yapılacak işbirliği konuları tartışıldı.

Çalışmaya gönüllü bir şekilde katılan psikolojik danışmanlarımızla farklı temalar üzerinde Vaka Analiz Günleri etkinliğimiz devam edecektir.

Katkı sunan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.

30-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-202430-04-2024

Yayın: 30.04.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 12:15 - Görüntülenme: 14